Hardlooptrainers Nederland
+31 (0) 6 51 67 83 00
info@hltnl.nl

Cursus Sport-EHBO

Gelukkig kun je je op ongevallen voorbereiden! Volg de cursus Eerste Hulp Bij acute Sport Ongevallen en weet wat je moet doen bij sportletsel.


Veiligheid is een belangrijk onderdeel om bij je trainingen rekening mee te houden. Wat als en van je lopers ten val komt… Weet jij hoe te handelen bij een sportongeval? Als hardlooptrainer is het belangrijk om eerste hulp te kunnen verlenen in geval van nood. Blessures proberen we natuurlijk te voorkomen, maar als ze zich voordoen onderscheidt een echte professional zich door acuraat te reageren. Na deze cursus weet jij zeker de juiste beslissingen te nemen en handelingen uit te voeren bij een (sport)ongeval.

De vier grootste voordelen van de cursus Sport-EHBO bij Hardlooptrainers Nederland
• In de cursus leer je reanimeren en een AED te gebruiken
• De cursus zorgt ervoor dat jij weet wat je moet doen in een noodsituatie
• De cursus is specifiek gericht op eerste hulp bij sport
• De cursus is gecertificeerd door de AtletiekUnie

Inschrijven

Inhoud van de cursus
Veilig van start gaan, dat is het doel van deze cursus. Voorbereid zijn op ongevallen en weten hoe te handelen wanneer ze zich voordoen. Tijdens de cursus leer hoe je eerste hulp verleent in 4 stappen. Daarnaast komen onder andere de volgende onderwerpen aanbod: bewusteloosheid met ademhaling, schaafwonden, kneuzingen, verstuikingen, onderkoeling en spierkramp. Ook leer je reanimeren en een AED te gebruiken.

De cursus duurt ongeveer 8 uur. De opleiding gaat definitief door bij een minimaal aantaldeelnemers van 9.

Toetsing en certificering
Bij het succesvol afronden van de cursus ontvang je een certificaat EHBSO van het Rode Kruis en een bijbehorend Rode Kruis pasje om aan te kunnen tonen dat je deze dag gevolgd hebt. Hierbij staat ook de aantekening dat je de volwaardige cursus reanamtie & AED hebt gevolgd. Daarnaast ontvang je ook 4 licentiepunten van de Atletiekunie (mits nog niet eerder verkregen voor EHBO/AED).

Opleidingsgegevens
Vooropleiding

Geen instapeis.

Lesmateriaal
Tijdens de cursusdag ontvang je een Mini-gids EHBO sport (56 pagina’s).

Lesdata- en tijden
Kijk op de hoofdpagina van de opleidingen site van Hardlooptrainers Nederland wanneer er een nieuwe cursus EHBO sport van start gaat.

Locatie
We proberen de cursus op verschillende locaties aan te bieden. Controleer op de hoofdpagina van de opleidingen site van Hardlooptrainers Nederland waar jouw cursus precies plaats zal vinden.

Kosten
• Regulier: € 160,-
• Lid Atletiekunie: € 140,-
• Lid Hardlooptrainers Nederland: € 120,-

Inschrijven


Meer informatie? Mail je specifieke vragen naar opleidingen@hltnl.nl.

X

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.