Hardlooptrainers Nederland
+31 (0) 6 51 67 83 00
info@hltnl.nl

Opleiding TrailRunningTrainer-basis (TRT1)

Wil jij je verdiepen in het geven van een trailruntraining? Wil jij je lopers adviseren op trailvlak. Wil jij leren hoe je een trailtraining ontwerpt én hoe je deze uitvoert? Dan is deze opleiding iets voor jou!


De opleiding TrailRunningTrainer–basis, oftewel TRT1, biedt jou een basis om jouw lopers voor te bereiden op alle facetten die om de hoek komen kijken bij trailrunnen binnen Nederland. De opleiding staat bijvoorbeeld stil bij didactiek, het lopen en klimmen in heuvelachting terrein, bochtentechniek, oog-voet-coördinatie en uiteraard veiligheid.

De vier grootste voordelen van de opleiding TrailRunningTrainer-basis bij Hardlooptrainers Nederland
• De opleiding wordt gegeven door een gerenommeerde opleider
• De opleiding is erg praktijkgericht
• De opleiding is in eigen beheer ontwikkeld
• De opleiding is gecertificeerd door de AtletiekUnie

Inschrijven

Inhoud van de opleiding
Steeds meer hardlopers maken een overstap naar trailrunning. Het aantal evenementen groeit sterk. Trainers krijgen steeds meer vragen over specifieke training. Trailrunning vraagt dan ook om extra kennis. De opleiding TRT1 springt hierop in.

De aspecten die onder andere tijdens de opleiding aan de orde komen zijn: veiligheid, trailkleding- en materialen, trailtechnieken, klimmen, dalen, anticiperen op veranderende ondergrond, voeding, didactiek en specifieke oefeningen voor het trainen van bijvoorbeeld de core stability.

Onder leiding van een gerenommeerde opleider krijgen deelnemers alle fijne kneepjes van het vak TRT1 onderwezen. Na het volgen van de twee opleidingsdagen en bestudering van de theorie, word je geacht het volgende te kunnen:
• Het adviseren van lopers op trailvlak;
• Het ontwerpen van een trailtraining;
• Het uitvoeren van een trailtraining als trailtrainer.

De opleiding gaat door bij een minimale inschrijving van 6 deelnemers.

Toetsing en certificering
Na het volgen van beide opleidingsdagen en het behalen van het theorieexamen op de derde dag ontvang je een diploma. Daarnaast ontvang je ook 8 licentiepunten van de Atletiekunie.

Opleidingsgegevens
Vooropleiding

Minimaal Basis Looptrainer 3 (of vergelijkbaar).

Lesmateriaal
Voor aanvang van de opleiding zal je toegang krijgen tot het Opleidingsportaal TRT1. Via dit portaal heb je toegang tot al het bijbehorende lesmateiraal van deze opleiding, het lesrooster, de lesvoorbereiding en de presentaties. Via een e-mail zullen de inloggegevens naar je toe worden verzonden.

Lesdata- en tijden
Kijk op de hoofdpagina van de opleidingen site van Hardlooptrainers Nederland wanneer er een nieuwe opleiding TRT1 van start gaat.
Nadat jij je hebt opgegeven zal de dagplanning met locatie te vinden zijn in het Opleidingsportaal TRT1.

Kosten
• Regulier: € 575,-
• Lid Atletiekunie: € 525,-
• Lid Hardlooptrainers Nederland: € 475,-

Inschrijven

Opleidingslocatie + contactinformatie

Adres:

Scoutinggroep de Markesteen
Bovenallee 3
6881 AJ Velp


Parkeren voor WOODZ.
Bovenallee 1
6881 AJ Velp (kaart)

Telefoon:

+31 6 51 67 83 00

Volg ons:

Opleidingsteam TRT 1

Een opleiding maken, doe je niet alleen. Velen waren en zijn betrokken bij de (door)ontwikkeling van de opleiding. De opleiding loopt sinds 2018 en levert een waardevolle bijdrage aan het algehele niveau van de trailrunningtrainers in Nederland. Dit is zowel het resultaat van een gepassioneerd en deskundig team van professionals als door de deelnemers. Feedback van deelnemers wordt serieus meegenomen en verwerkt in een volgende opleiding.

Alex Gijsbers

Opleider

Alex is sinds de start van TRT1 de opleider en heeft in die rol zijn bijdrage geleverd aan de inhoud van de opleiding. Hij staat bekend als deskundig en zeer enthousiast.

lees verder

Harry Kuijlaars

Adminstratie

Harry is als bestuurslid van Hardlooptrainers Nerderland verantwoordelijk voor de cursisten administratie en het onderhoud van de website. Tijdens de opleidingsdagen is hij regelmatig ter ondersteuning van de opleider aanwezig

Frank Thuss

Examinator

Frank is als opleidingskundige achter de schermen verantwoordelijk voor de didactische vormgeving van TRT1. Echter is hij vooral zichtbaar als examinator.

Theo van Maanen

Examinator

Theo is naast zijn rol als voorzitter van Hardlooptrainers Nederland ook een van de examinatoren van TRT-1. 

Statistieken

Aantal examens TRT1

Aantal geslaagden TRT1

X

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.