Hardlooptrainers Nederland
+31 (0) 6 51 67 83 00
info@hltnl.nl

Opleiding TrailRunningTrainer-vervolg (TRT2)

Wil jij je als hardlooptrainer een groep lopers voorbereiden om gezamelijk een buitenlandse trail te lopen? Wil jij door ontwikkelen als trainer op het gebied van trailen na het behalen van het TRT1 certificaat? Dan is deze opleiding iets voor jou!


De opleiding TrailRunningTrainer–vervolg, oftewel TRT2, biedt jou een vervolg op jouw basis vaardigheden als trailtrainer. De opleiding biedt jou kennis en vaardigheden om jouw lopers voor te bereiden op alle facetten die om de hoek komen kijken bij trailrunnen in het buitenland. De opleiding staat bijvoorbeeld stil bij het lopen en klimmen in bergachtiggebied, het maken van vele hoogtemeters, het lopen op hoogte en uiteraard veiligheid.

De vier grootste voordelen van de opleiding TrailRunningTrainer-vervolg bij Hardlooptrainers Nederland
• De opleiding vindt plaats in de bergen van Zwitserland
• De opleiding is erg praktijkgericht
• De opleiding is inclusief reisverzekering
• De opleiding is gecertificeerd door de AtletiekUnie

Inschrijven

Inhoud van de opleiding
Trailrunning is leuk, maar trailrunning in het buitenland is wellicht nog veel leuker. Het brengt voor de loper in ieder geval meer planning en uitdaging met zich mee. Wanneer jouw loper(s) zich wil(len) voorbereiden op een buitenlandse trail komt daar voor jou als trainer ook nieuwe vaardigheden en kennis bij kijken.

Tijdens de TRT2-opleiding gaan we naar het buitenland: de Zwitserse Alpen. Deze opleidingslocatie biedt diverse mogelijkheden van wat je kan verwachten van trailen in het buitenland. We gaan meerdere dagen praktisch aan de slag met onderwerpen als: veiligheid, trailtechnieken, weerkennis, ondergronden, materiaalkennis (o.a. poles, navigatie en positiebepaling), groepsbegeleiding, mentale begeleiding, parcoursplanning, verzekeringen en omgang met autoriteiten. Op de laatste actieve dag loop je een trail mee van 25 of 35 kilometer met de lopers van het Val Sinestra Trailfestival

Onder leiding van een gerenommeerde opleider krijgen alle deelnemers de fijne kneepjes van het vak TRT2 onderwezen. Na het volgen van deze opleidingsdagen en bestudering van de theorie, word je geacht het volgende te kunnen:
• Het voorbereiden van een groep lopers op een bergachtig trailevenement;
• Het organiseren van de deelname van een groep lopers aan een buitenlands bergtrailevenement;
• Het begeleiden van een groep lopers tijdens deelname van een bergachtig trailevement.

De opleiding gaat definitief door bij10 deelnemers.

Toetsing en certificering
Na het volgen van de TRT2-opleiding ontvang jij een certificaat van deelname. Daarnaast ontvang je ook 8 licentiepunten van de Atletiekunie.

Opleidingsgegevens
Vooropleiding

De ‘Opleiding TrailRunningTrainer-vervolg’ staat alleen open voor trainers die de TRT1-opleiding met goed gevolg hebben afgerond.

Lesmateriaal
Voor aanvang van de opleiding zal je het bijbehorende lesmateriaal van deze opleiding, het lesrooster en de lesvoorbereiding ontvangen. 

Lesdata
De TRT2 opleiding 7-8-9-10-11 september.

Schema
– woensdag; in de avond vertrekken we met de bus vanaf Arnhem Centraal Station naar Val Sinestra, Zwitserland.
– donderdag; deze dag staat in het teken van het opdoen van nieuwe vaardigheden en kennis d.m.v. het volgen van diverse clinics.
– vrijdag; tijdens deze dag zal je zelf een training verzorgen aan een groep lopers. In de middag evalueren we jouw training.
– zaterdag; pas het geleerde van afgelopen dagen toe en loop mee met de 25 of 35 kilometerlopers van het Val Sinestra Trailfestival.
– zondag; in de ochtend vertrekken we met de bus terug naar Nederland.

Locatie
Val Sinestra ligt in een dal op 1500 meter hoogte en werd aan het begin van de 20ste eeuw gebouwd als Kurhaus, maar ook nu is het hotel bekend om de overweligende aanwezigheid van natuur en de unieke kwaliteit van licht, lucht en water. Gedurende ons verblijf wordt alles verzorgd. We ontbijten samen, maken lunchpakketjes en schuiven ook voor het diner weer aan. Alleen de drankjes in de avond aan de bar zijn voor eigen rekening.

Tegelijkertijd met de opleiding vindt ook het Val Sinestra Trailfestival plaats. Wil je een loper meenemen die kennis wil maken met het trailen in het buitenland, maar degene wil niet de opleiding volgen? Dat kan! Hij/zij kan zich inschrijven voor het Val Sinestra Trailfestival. Lees hier meer informatie over het festival.

Kosten
• Regulier: € 1199,-
• Lid Hardlooptrainers Nederland: € 1099,-

Inschrijven


Meer informatie? Mail je specifieke vragen naar opleidingen@hltnl.nl.

X

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.